I'76 AI Bug.

Answers to all your Interstate dilemmas!

Moderator: Wayek

User avatar
Rampage
Trunk Monkey
Posts: 38
Joined: Fri Mar 04, 2005 10:45 am
Location: The Netherlands

I'76 AI Bug.

Postby Rampage » Sat Mar 05, 2005 10:27 am

The AI controlled cars rapidly jiggle their wheels from 100% left to 100% right, with their brake lights flashing. So they drive slower as normal but they still follow their path.

Anyone know if there is a fix for this?


Rampage out.
Image

User avatar
Lightfoot
Legend of Sorts
Posts: 1716
Joined: Wed Dec 31, 1969 4:00 pm
Location: Somewhere in the Southwest
Contact:

Hmm...

Postby Lightfoot » Sat Mar 05, 2005 10:41 am

Try running in a different video mode...

The Usual instead of D3D would be a good start.

Let us know.
-Lightfoot
If only you could see what I've seen...

User avatar
KIV 6051 [SH]
Legend
Posts: 568
Joined: Wed Mar 31, 2004 3:53 pm
Contact:

Postby KIV 6051 [SH] » Sat Mar 05, 2005 10:51 am

They always do that, ever since classic. I think it's because they're just stupid or their steering is set to analog when it should be digital.

User avatar
Rampage
Trunk Monkey
Posts: 38
Joined: Fri Mar 04, 2005 10:45 am
Location: The Netherlands

Postby Rampage » Sat Mar 05, 2005 11:02 am

Well i played in Software mode before and after that in D3D but it didn't work out. I didn't have it when i bought the game years ago. I guess it's the new hardware. :(
Image

User avatar
Rampage
Trunk Monkey
Posts: 38
Joined: Fri Mar 04, 2005 10:45 am
Location: The Netherlands

Postby Rampage » Sat Mar 05, 2005 11:33 am

Found out something. When i zoom in on the car in F2 view it's all fixed :S
Image

The Professional
Road Toad
Posts: 11
Joined: Sat Jun 12, 2004 12:38 pm
Contact:

Postby The Professional » Wed Jul 20, 2005 12:10 am

I've had the same problem. Wasn't like that before. Whenever I start the game up, I have to very slowly creep along with Taurus. He used to be a challenge to keep up with during the race sequence.
Image

User avatar
Rampage
Trunk Monkey
Posts: 38
Joined: Fri Mar 04, 2005 10:45 am
Location: The Netherlands

Postby Rampage » Fri Jul 22, 2005 9:52 am

:(
Image

Sean BBB
Road Toad
Posts: 18
Joined: Fri Jun 10, 2005 12:49 am

Postby Sean BBB » Fri Jul 22, 2005 12:18 pm

I tried zooming in F2, but it's still there, any other known fixes?

User avatar
Fnork
4 8 15 16 23 42
Posts: 423
Joined: Sat Oct 25, 2003 7:34 pm
Location: P3X-888

Postby Fnork » Mon Jul 25, 2005 11:34 am

I wonder if it could be related to all those other issues (short-range morts, flamethrowers that flicker, etc.) that go along with having the insanely high framerates newer computers can provide?

Extremely "sticky" traction is a known problem (especially on ramps), so it's possible that it affects the AI cars too -- if they were designed for a certain range of framerates and/or tractions values, when they attempt to compensate for something outside of that range you get the weird result of low speeds and wobbling tires.

Of course, that's all just speculation. Someone with the high-framerate problems and a reliable means to lower that framerate to a proper level would have to test it...


Where is that FRAPS-monkey DM when you need him?

Vgamer
Trunk Monkey
Posts: 26
Joined: Sat Oct 25, 2003 12:26 pm
Location: Michigan, US
Contact:

Postby Vgamer » Wed Jul 27, 2005 9:57 pm

Yep, same problem here. I know pretty much nothing about the internal workings of I76, but that would make sense. Same thing with the camera rotating so fast when you get killed i would assume. So, is it even possible to limit the frame rate like that? If so there must be some program out there that will do it, or if i knew how i could try programming it myself. Sounds like it would be pretty complex though.
"It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society."

Magnum |HH|
Vigilante
Posts: 124
Joined: Sat Oct 25, 2003 5:28 pm
Location: West michigan

Postby Magnum |HH| » Thu Jul 28, 2005 6:32 am

Are you guys using any USB devices(joysticks,gamepads,ect)? I remember having the same problem before but now that I stick to the keyboard only it is not a problem with my car but I just double checked and the AI is still doing it.I say we all get back on the roads so we don't need the AI :wink:

Lithium |HH|
Nicely Evil
Posts: 174
Joined: Sat Dec 27, 2003 1:04 am
Location: Paradise
Contact:

Good point Magnum

Postby Lithium |HH| » Fri Jul 29, 2005 5:12 pm

heheh, after i played all the single player missions i never played them again, i stuck it out in multiplayer only. That side of the game was where all my interest was vested.

Magnum |HH|
Vigilante
Posts: 124
Joined: Sat Oct 25, 2003 5:28 pm
Location: West michigan

Postby Magnum |HH| » Sat Jul 30, 2005 12:58 pm

I never even played the single player missions when I got the game.It was the first online game I got when I got my first pc and I jumped right on line.I played some of the missions last winter because the roads are empty now :cry:

User avatar
Rampage
Trunk Monkey
Posts: 38
Joined: Fri Mar 04, 2005 10:45 am
Location: The Netherlands

Postby Rampage » Sun Jul 31, 2005 5:15 am

Magnum |HH| wrote:....I say we all get back on the roads so we don't need the AI :wink:


I tried to host a game but my router doesn't let it thru :(
Image

User avatar
Rampage
Trunk Monkey
Posts: 38
Joined: Fri Mar 04, 2005 10:45 am
Location: The Netherlands

Postby Rampage » Wed Aug 03, 2005 9:04 am

The wierd thing is, the demo works without any problems.
Image


Return to “Tech Support Forum”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest